Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Bruschetta gigante terá mais de 60 metros e será feita na Festa de Achiropita, em SP

SÃO PAULO, SP (FOLHAPRESS) – No dia 27 de agosto, um domingo, a tradicional Festa de Nossa Senhora Achiropita, em São Paulo, será sede da conquista de um recorde ?o de maior bruschetta do mundo.

A façanha culinária, que acontece entre 14h30 e as 17h, terá mais de 60 metros e uma receita que leva 50 quilos de tomate, 10 litros de azeite e 22 quilos de muçarela de búfala.

Isso, segundo o RankBrasil, será suficiente para que a brusquetta brasileira ultrapasse a atual detentora do recorde, uma receita feita em 2019, na cidade italiana de Napoli, que rendeu um quitute de 52 metros de comprimento. Tudo será comandado pelo chef Allan Vila Espejo e outros profissionais da gastronomia.

A festa de Achiropita acontece até o dia 3 de setembro, no bairro do Bexiga, e terá 35 barracas montadas entre as ruas Dr. Luiz Barreto, São Vicente e 13 de Maio, no Bexiga, servindo as icônicas fogazzas e também polenta, antepasto, macarrão, pizza, churrasco e doces tradicionais italianos ?além de vinho, é claro. Aos sábados, a festa vai das 18h à meia-noite e, aos domingos, das 17h30 às 22h30.

Busca

Categorias

Mais artigos

Período